Dag lieve (aanstaande) mama’s,

Mijn naam is Nicky en ik ben 23 jaar. Ik ben trotse mama van twee knappe dochters, Cheyenne van bijna 7 jaar en Alicia van 7 weken. Yes that’s right, I’m a teen mom! En dat is al zoveel jajajajaja

Ik was 15 jaar toen ik ongepland zwanger raakte. Ondanks dat ik dit achteraf eigenlijk wel had kunnen voorkomen, was het toen de tijd een onverwachtse klap in mijn gezicht. Ik slikte mijn anticonceptiepil dan wel onzorgvuldig, maar ik dacht altijd: dat gebeurd mij toch niet!

Nu zijn we bijna 8 jaar verder en is mijn leven van “de opstandige tiener” naar een verantwoordelijke jonge moeder geslagen. Of dat in één klap veranderde? Nee natuurlijk niet! Je wordt dan wel een stuk volwassener gedurende je zwangerschap, en je leert om verantwoordelijke keuzes te maken, maar dat gaat echt niet vanzelf. Voel je dan ook niet anders dan andere moeders of schuldig tegenover je kleintje als je een keer een foutje maakt, of misschien wel een hele grote fout. Wees wel altijd eerlijk tegenover jezelf zodat je van je fouten kan leren.

Mijn missie is om jullie te inspireren met mijn verhaal en te motiveren om altijd in jezelf te blijven geloven. Geniet van alle liefde die het moederschap met zich meebrengt en haal daar je kracht uit om een mooie toekomst op te bouwen voor jullie samen.

In mijn volgende blog schrijf ik over de ontdekking van een lief klein ‘’wezentje’’ in mijn buik, hoe ik dat aan mijn ouders vertelde èn hoe zij reageerden op mijn ongeplande tienerzwangerschap.

Veel liefs,

Nicky

“De zwangerschapstest is positief”

‘‘Oké.’’ 

‘‘Dat betekend dat je zwanger bent.’’ 

‘‘Dat weet ik.’’  

Dat was het enige wat ik op dat moment nog kon zeggen. Er spookte 1001 vragen door m’n hoofd heen. En nu? Hoe moet dit nu? En hoe ga ik dit aan m’n moeder vertellen?  

Ik was al een tijdje misselijk en ook mijn menstruatie bleef uit. Omdat ik een onregelmatige cyclus had, was dit niets nieuws voor mij. Toch dacht ik: er klopt iets niet, ik voelde mij anders. Zou het dan toch? Ik was eigenlijk wel al een paar dagen de pil vergeten te slikken. Nee, dat zou mij niet gebeuren! 

lees verder

Voordat ik ongepland zwangerraakte

was ik toegelaten op het Amsterdam Beauty College. Ondanks mijn ongeplande zwangerschap ben ik toch aan de opleiding begonnen omdat ik mijn diploma wou behalen voor een goede start van de toekomst voor Cheyenne en mij. Helaas heb ik de opleiding moeten beëindigen omdat het zowel fysiek als mentaal niet meer haalbaar was voor mij. 

Ik was de hele dag misselijk en ’s ochtends moest ik vaak overgeven. De verloskundige vertelde mij dat dit na 12 weken waarschijnlijk wel over zou gaan. Jammer genoeg werden die twaalf weken zes maanden en sloeg de misselijkheid over in bekkeninstabiliteit. De meeste mensen noemden mij een hoer, een slet en ik werd continu bevooroordeeld omdat ik op zo’n jonge leeftijd zwanger raakte.

lees verder

Lees Alles

De eerste nacht

instagram"De eerste nacht''21 Februari 2019 Ik was (en ben nog steeds natuurlijk) een super trotse moeder, maar ook was ik erg onzeker en voelde ik mij soms zelfs schuldig. Ik vond het bijvoorbeeld verschrikkelijk om te zien hoe Cheyenne geprikt werd en...

”Wat is ze mooi!”

instagram"Wat is ze mooi!"8Maart 2019Geschrokken, bang en onzeker, maar ook opgelucht, blij en gelukkig, want ik zou de volgende dag moeder worden van een prachtige dochter. De volgende ochtend kwam ik samen met mijn moeder en de biologische vader van...

Mijn tienerzwangerschap

instagram"Mijn tienerzwangerschap"21Februari 2019 Voordat ik ongepland zwanger raakte was ik toegelaten op het Amsterdam Beauty College. Ondanks mijn ongeplande zwangerschap ben ik toch aan de opleiding begonnen omdat ik mijn diploma wou behalen voor een...